македонски » унгарски   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [hetven]

valamit akarni, kedvelni, szeretni

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [hetven]

valamit akarni, kedvelni, szeretni

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Сакате ли да пушите? Sz------ d--------- / r---------?
Сакате ли да танцувате? Sz------ t-------?
Сакате ли да се прошетате? Sz------ s------?
   
Јас сакам да пушам. Sz------- d--------- / r---------.
Сакаш ли една цигара? Sz------- e-- c---------?
Тој сака запалка. Ő t---- s-------.
   
Сакам да се напијам нешто. Sz------- i--- v------.
Сакам да јадам нешто. Sz------- e--- v------.
Сакам малку да се одморам. Sz------- k----- k-------- m----.
   
Сакам да Ве прашам нешто. Sz------- k------- ö---- v------.
Сакам да Ве замолам за нешто. Sz------- ö-- m------- v-------.
Сакам да Ве поканам за нешто. Sz------- ö-- m------- v-------.
   
Што сакате, молам? Mi- s-------- k----?
Сакате ли кафе? Sz------ e-- k----?
Или повеќе сакате чај? Va-- i----- e-- t--- s-------?
   
Сакаме да патуваме накај дома. Ha-- s--------- m----.
Сакате ли такси? Sz--------- e-- t----?
Вие сакате да телефонирате. Te--------- s----------.