македонски » унгарски   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [nyolcvan]

Melléknevek 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [nyolcvan]

Melléknevek 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Таа има куче. Ne-- v-- e-- k------. +
Кучето е големо. A k---- n---. +
Таа има големо куче. Ne-- v-- e-- n--- k------. +
   
Таа има куќа. Ne-- v-- e-- h---. +
Куќата е мала. A h-- k----. +
Таа има една мала куќа. Ne-- e-- k-- h--- v--. +
   
Тој живее во хотел. Ő e-- s---------- l----. +
Хотелот е евтин. A s------- o----. +
Тој живее во евтин хотел. Ő e-- o---- s---------- l----. +
   
Тој има автомобил. Ne-- v-- e-- a-----. +
Автомобилот е скап. Az a--- d----. +
Тој има скап автомобил. Ne-- v-- e-- d---- a-----. +
   
Тој чита еден роман. Ő e-- r------ o----. +
Романот е досаден. A r----- u------. +
Тој чита еден досаден роман. Ő e-- u------ r------ o----. +
   
Таа гледа еден филм. Ő e-- f----- n--. +
Филмот е интересен. A f--- i-------. +
Таа гледа еден интересен филм. Ő e-- i------- f----- n--. +