македонски » унгарски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [nyolcvankettő]

Múlt 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [nyolcvankettő]

Múlt 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Mu---- v--- m----- h-----? +
Мораше ли да го повикаш лекарот? Mu---- v--- a- o----- h-----? +
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Mu---- v--- a r---------- h-----? +
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Me---- a t----------? A- e---- m-- m------. +
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Me---- a c--? A- e---- m-- m------. +
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Me---- a v----------? A- e---- m-- m------. +
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Po------ j---? N-- t----- p------- j----. +
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Me-------- a- u---? N-- t---- m--------- a- u---. +
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. Me------- t----? N-- t----- m--------. +
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Mi--- n-- t----- p------- j----? +
Зошто не можеше да го најдеш патот? Mi--- n-- t----- m--------- a- u---? +
Зошто не можеше да го разбереш? Mi--- n-- t----- ő- m--------? +
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Ne- t----- p------- j----- m--- n-- j--- b---. +
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Ne- t----- m--------- a- u---- m--- n-- v--- v------------. +
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Ne- t----- m--------- m--- o---- h----- v--- a z---. +
   
Морав да земам едно такси. Mu---- v--- e-- t---- h-----. +
Морав да купам карта на градот. Mu---- v--- e-- v------------ v---------. +
Јас морав да го исклучам радиото. Ki k------ k--------- a r-----. +