македонски » унгарски   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [nyolcvanhárom]

Múlt 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [nyolcvanhárom]

Múlt 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
телефонира te--------i
Јас телефонирав. Te----------.
Јас цело време телефонирав. Az e---- i----- t-----------.
   
прашува ké-----i
Јас прашав. Ké-------.
Јас секогаш прашував. Mi---- k--------.
   
раскажува me----i
Јас раскажував. Me------.
Јас ја раскажав целата приказна. Az e---- t--------- e---------.
   
учи ta----i
Јас учев. Ta------.
Јас учев цела вечер. Eg--- e--- t-------.
   
работи do-----i
Јас работев. Do-------.
Јас работев цел ден. Eg--- n-- d--------.
   
јаде en-i
Јас јадев. Et---.
Јас го изедов целото јадење. Az ö----- é---- m-------.