македонски » унгарски   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [kilencvenhárom]

Mellékmondatok: vajon - “e” kérdőszóval

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [kilencvenhárom]

Mellékmondatok: vajon - “e” kérdőszóval

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Незнам, дали тој ме сака. Ne- t----- v---- s-------.
Незнам, дали тој ќе се врати. Ne- t----- v---- v----------.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Ne- t----- v---- f-------.
   
Дали тој навистина ме сака? Va--- s------- e----?
Дали тој навистина ќе се врати? Va--- v----------?
Дали тој навистина ќе ме побара? Va--- f------- e----?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Az-- t------- v---- g------- r--?
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Az-- t------- v---- v---- v-------?
Се прашувам, дали лаже? Az-- t------- v---- h--------?
   
Дали тој навистина мисли на мене? Va--- g------- r--?
Дали тој навистина има некоја друга? Va--- v---- v-------?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Va--- a- i-------- m-------?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Ké--------- v---- v------ k------- e----.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Ké--------- v---- í--- n----.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Ké--------- v---- e------- f--------.
   
Дали му се навистина допаѓам? Va--- t------ k-------?
Дали тој навистина ќе ми пише? Va--- í--- n----?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Va--- e------- f--------?