македонски » унгарски   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [kilencvenöt]

Kötőszavak 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [kilencvenöt]

Kötőszavak 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Од кога таа не работи повеќе? Mi--- n-- d-------?
Од нејзината венчавка? Am---- h----?
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Ig--- n-- d-------- a----- m------------.
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Am---- m------------- m-- n-- d-------.
Откако се познаваат, тие се среќни. Am---- i------ e------- b-------.
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Am---- g------- v--- r----- m----- s---------.
   
Кога таа телефонира? Mi--- t--------?
За време на возењето? Ut---- k-----?
Да, додека вози автомобил. Ig--- m------- a---- v----.
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Te-------- m------- a---- v----.
Таа гледа телевизија, додека пегла. Te-------- n--- m------- v----.
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Ze--- h------- m------- m---------- a f---------.
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Ne- l---- s------ m---- n---- s---------.
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Ne- é---- s------ m---- a z--- i---- h-----.
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Ne- é---- s------ m---- m-- v----- f----.
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. Eg- t---- h------ m---- e--- a- e--.
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Kö---------- a v------- h- n------ a l-----.
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. El------- a- e----- h- n-- j-- h--------.