македонски » унгарски   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

+ 97 [kilencvenhét]

+ Kötőszavak 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [kilencvenhét]

Kötőszavak 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиmagyar
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. El------ h---- a t-------- b- v--- k--------. +
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. Mé- m------ h---- m-- k--- v---. +
Тој не дојде, иако бевме договорени. Ne- j---- h---- m-----------. +
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. A t-------- b- v--- k--------. E---- e------- e------. +
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. Má- k--- v---. E---- e------- m----- m--. +
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. Me----------. E---- e------- n-- j--- e-. +
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. Ám--- n---- j------------ a---- v----. +
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. Ho---- j---- a- ú-- g------ v----. +
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. Ho---- b- v-- r----- k-----------. +
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. Ni--- j-----------. E---- e------- v---- a----. +
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. Az ú- j----. E---- e------- i---- g------ v----. +
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. Be v-- r----. E---- e------- k-----------. +
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. Ne- t---- m------ á------ j------- e-------- t-----. +
Таа не оди на лекар, иако има болки. Ne- m--- a- o-------- n--- f-------- v-----. +
Таа купува автомобил, иако нема пари. Vá----- e-- a----- n--- n---- p----. +
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. Eg------- t-----. E---- e------- n-- t---- á-----. +
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. Fá------- v-----. E---- e------- n-- m--- e- o-------. +
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. Ni--- p----. E---- e------- v------ e-- a----. +