македонски » ерменски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [հիսունինը]
59 [hisuniny]

փոստում
p’vostum

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [հիսունինը]
59 [hisuniny]

փոստում
p’vostum

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиհայերեն
Каде е најблиската пошта? Որ---- է մ----- փ-----
V------- e m----- p-----y
Далеку ли е до најблиската пошта? Մո---- փ---- հ---- է ա--------
M----- p------ h---- e a---------’
Каде е најблиското поштенско сандаче? Որ---- է մ----- փ---------
V------- e m----- p----------y
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Ին- մ- ք--- ն-------- է հ--------
I--- m- k---- n--------- e h------r
За една картичка и едно писмо. Մի բ----- և ն----- հ-----
M- b------- y-- n----- h---r
Колку чини поштарината за Америка? Ի՞-- ա--- փ------- ա----- մ---- Ա-------
I----- a---- p--------- a------- m-------- A-----a
   
Колку е тежок пакетот? Ծա----- ի--- ծ---------- ո----
T--------- i----- t---------- u-i
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Կա---- ե- օ----- ճ--------- ո--------
K------ y-- o----- c---------- u------l
Колку долго трае, додека да пристигне? Ին----- կ--- մ---- հ-----
I--------- k---- m-------- h---i
   
Каде можам да телефонирам? Որ------ կ---- ե- զ----------
V----------- k----- y-- z--------l
Каде е следната телефонска говорница? Որ---- է մ----- հ-------------
V------- e m----- h----------------y
Имате ли телефонски картички? Հե------ ք----- ո------
H--------- k------ u----’
   
Имате ли телефонски именик? Հե------ հ-------- գ--- ո------
H--------- h-------- g---- u----’
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ավ------- մ----------- կ--- գ------
A-------- m-------------- k--- g-----’
Само момент, да проверам. Մե- վ-------- ե- ն-----
M-- v-------- y-- n---m
   
Линијата е секогаш зафатена. Գի-- մ--- զ------ է-
G---- m---- z-------- e
Кој број го биравте? Ո՞- հ------------- ե- զ----------
V--- h--------------- y--- z--------l
Најпрво морате да изберете нула. Դո-- պ--- է ս------ զ-- հ-------
D--- p---- e s----- z-- h--------’