македонски » индонезиски   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [delapan belas]

Membersihkan rumah

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [delapan belas]

Membersihkan rumah

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Денес е сабота. Ha-- i-- h--- S----.
Денес ние имаме време. Ka-- p---- w---- p--- h--- i--.
Денес ние ќе го чистиме станот. Ha-- i-- k--- m----------- r----.
   
Јас ја чистам бањата. Sa-- m----------- k---- m----.
Мажот ми ја мие колата. Su--- s--- m------ m----.
Децата ги чистат велосипедите. An------- m----------- s-----.
   
Баба ги полева цвеќињата. Ne--- m------- b----.
Децата ја раскреваат детската соба. An------- m---------- k---- t---- m-----.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. Su--- s--- m---------- m--- k-------.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. Sa-- m--------- c----- k- d---- m---- c---.
Јас ги закачувам алиштата. Sa-- m---------- b--- y--- b--- d-----.
Јас ги пеглам алиштата. Sa-- m--------- b---.
   
Прозорците се извалкани. Je------------- i-- k----.
Подот е извалкан. La---- i-- k----.
Садовите се извалкани. Pi---- d-- g---- i-- k----.
   
Кој ги чисти прозорците? Si--- y--- m----------- j------?
Кој всмукува прашина? Si--- y--- m------- d---?
Кој ги мие садовите? Si--- y--- m------ p----- d-- g----?