македонски » индонезиски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [dua]

+ Keluarga

2 [два]

Фамилија

-

2 [dua]

Keluarga

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
дедо ka--k +
баба ne--k +
тој и таа di- (l--------) d-- d-- (p--------) +
   
татко ay-h +
мајка ibu +
тој и таа di- (l--------) d-- d-- (p--------) +
   
син an-- l-------i +
ќерка an-- p-------n +
тој и таа di- (l--------) d-- d-- (p--------) +
   
брат sa----- l-------i +
сестра sa----- p-------n +
тој и таа di- (l--------) d-- d-- (p--------) +
   
чичко pa--n +
тетка bi-i +
тој и таа di- (l--------) d-- d-- (p--------) +
   
Ние сме една фамилија. Ka-- a----- s----- k-------. +
Фамилијата не е мала. Bu--- k------- k----. +
Фамилијата е голема. Ke------ b----. +