македонски » индонезиски   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [dua puluh satu]

Percakapan Kecil 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [dua puluh satu]

Percakapan Kecil 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Од каде доаѓате? da-- m--- a--- A---?
Од Базел. Da-- B----.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba--- t------- d- S----.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Bo------ s--- m------------- A--- d----- B---- M-----?
Тој е странец. Di- o---- a----.
Тој зборува повеќе јазици. Di- b-------- b------- b-----.
   
Дали сте овде по прв пат? Ap---- i-- p------ k------ A--- k-----?
Не, јас веќе бев овде минатата година. Ti---- s--- p----- k----- t---- k------.
Но само една седмица. Ta-- h---- s--- m-----.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Ap---- A--- s--- d- s---?
Многу добро. Луѓето се љубезни. Sa---- s---. O------------- r----.
И околината ми се допаѓа исто така. Sa-- j--- s--- p-------------.
   
Што сте по занимање? Ap- p-------- A---?
Јас сум преведувач. Sa-- p---------.
Јас преведувам книги. Sa-- m------------ b--------.
   
Дали сте сами овде? An-- k----- s------ s---?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Ti---- i---- s--- / s---- s--- j--- a-- d- s---.
А таму се моите две деца. Di s--- i-- k---- a--- k---.