македонски » индонезиски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [tiga puluh]

Di Restoran 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [tiga puluh]

Di Restoran 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Еден сок од јаболко, молам. To---- s--- b--- a------.
Една лимонада, молам. To---- l-------.
Еден сок од домати, молам. To---- s--- b--- t-------.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Sa-- i---- s------ a----- m----.
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Sa-- i---- s------ a----- p----.
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Sa-- i---- s------ a----- b------.
   
Сакаш ли риба? Ka-- s--- i---?
Сакаш ли говедско месо? Ka-- s--- d----- s---?
Сакаш ли свинско месо? Ka-- s--- d----- b---?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Sa-- i---- s------ t---- d-----.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Sa-- i---- s------- s------.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Sa-- i---- s------ y--- d------ t---- t------ l---.
   
Го сакате ли ова со ориз? An-- i---- m---- i-- d----- n---?
Го сакате ли ова со тестенини? An-- i---- m---- i-- d----- m--?
Го сакате ли ова со компири? An-- i---- m---- i-- d----- k------?
   
Ова не ми е вкусно. Sa-- t---- s--- r------.
Јадењето е студено. Ma-------- d-----.
Јас ова не го нарачав. Sa-- t---- m---------.