македонски » индонезиски   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [tiga puluh empat]

Di Kereta

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [tiga puluh empat]

Di Kereta

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Дали ова е возот за Берлин? Ap---- k----- i-- m----- B-----?
Кога тргнува возот? Ka--- k----- a--- b--------?
Кога пристигнува возот во Берлин? Ka--- k-------- t--- d- B-----?
   
Простете, смеам ли да поминам? Ma--- b---- s--- l----?
Мислам дека ова е моето место. Sa-- p----- i-- t----- s---.
Мислам дека Вие седите на моето место. Sa-- p----- A--- d---- d- t----- s---.
   
Каде е вагонот за спиење? Di m--- g------ d----- t----- t----?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Ge----- t----- t---- a-- d- b----- b------- k-----.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. La--- d- m--- r---- m----? – D- d----.
   
Можам ли да спијам долу? Ap---- s--- d---- t---- d- b----?
Можам ли да спијам во средината? Ap---- s--- d---- t---- d- t-----?
Можам ли да спијам горе? Ap---- s--- d---- t---- d- a---?
   
Кога ќе бидеме на границата? Ka--- k--- m------- p---------?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Be---- l--- p--------- k- B-----?
Дали возот доцни? Ap---- k-------- t--------?
   
Имате ли нешто за читање? Ap---- A--- p---- s------ u---- d-----?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Ap---- k--- b--- m------- m------ d-- m------ d- s---?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Ap---- A--- b--- m----------- s--- p---- 7 p---?