македонски » индонезиски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [tiga puluh tujuh]

Perjalanan

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [tiga puluh tujuh]

Perjalanan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Тој патува со мотор. Di- p---- d----- m----.
Тој патува со велосипед. Di- p---- d----- s-----.
Тој пешачи. Di- b------- k---.
   
Тој патува со брод. Di- p---- d----- k----.
Тој патува со чамец. Di- p---- d----- k---- m----.
Тој плива. Di- b-------.
   
Дали овде е опасно? Ap---- d- s--- b--------?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Ap---- b-------- m--------- s-------- d- s---?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Ap---- b-------- b------------- d- m---- h---?
   
Ние го погрешивме патот. Ka-- t-------.
Ние сме на погрешен пат. Ka-- m-------- j---- y--- s----.
Ние мораме да се вратиме. Ka-- h---- k------ k- j---- y--- t---.
   
Каде може овде да се паркира? Di m--- k--- b--- p-----?
Има ли овде паркиралиште? Ap---- a-- t----- p----- m----?
Колку долго може овде да се паркира? Be---- l--- b--- p----- d- s---?
   
Возите ли скии? Ap---- A--- d---- m--- s--?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Ap---- A--- n--- l--- s-- k- a--- g-----?
Може ли овде да се изнајмат скии? Ap---- d- s--- d---- m------ p-------- s--?