македонски » bahasa Indonesia   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [empat puluh delapan]

Aktivitas saat liburan

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [empat puluh delapan]

Aktivitas saat liburan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Дали е чиста плажата? Ap---- p-------- b-----?
Може ли човек таму да плива? Ap---- d- s--- d------------ b-------?
Не ли е опасно, таму да се плива? Ap---- t---- b-------- b------- d- s---?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Ap---- d- s--- b--- m------- p-----?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Ap---- d- s--- b--- m------- k---- m----?
Може ли овде да се изнајми чамец? Ap---- d- s--- b--- m------- p-----?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Sa-- i---- b----------.
Би сакал / сакала да нуркам. Sa-- i---- m-------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Sa-- i---- b----- a--.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Ap---- b--- m------ p---- s-------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Ap---- b--- m------ p-------- s----?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Ap---- b--- m------ p-------- s-- a--?
   
Јас сум почетник. Sa-- m---- p-----.
Јас сум средно-добар / добра. Sa-- s---- b--- s------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Sa-- s---- c---- m----.
   
Каде е ски лифтот? Di m------ l--- u---- s--?
Имаш ли скии со себе? Ap---- k--- m------ a--- s--?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ap---- k--- m------ s----- s--?