македонски » индонезиски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [lima]

+ Negara-negara dan Bahasa

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [lima]

Negara-negara dan Bahasa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Џон е од Лондон. Jo-- b------ d--- L-----. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- t------- d- I------. +
Тој зборува англиски. Di- b-------- b----- I------. +
   
Марија е од Мадрид. Ma--- b------ d--- M-----. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- t------- d- S------. +
Таа зборува шпански. Di- b-------- b----- S------. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- d-- M----- b------ d--- B-----. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- t------- d- J-----. +
Зборувате ли вие двајцата германски? Ap---- k----- b----- b-------- b----- J-----? +
   
Лондон е главен град. Lo---- a----- s----- i-- k---. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- d-- B----- j--- m-------- i-- k---. +
Главните градови се големи и бучни. Ib- k--- i-- b---- d-- r----. +
   
Франција се наоѓа во Европа. Pe------ t------- d- E----. +
Египет се наоѓа во Африка. Me--- t------- d- A-----. +
Јапонија се наоѓа во Азија. Je---- t------- d- A---. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- t------- d- A------ U----. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- t------- d- A------ T-----. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br---- t------- d- A------ S------. +