македонски » индонезиски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [lima puluh]

Di kolam renang

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [lima puluh]

Di kolam renang

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Денес е жешко. Ha-- i-- p----.
Ќе одиме ли на базен? Ap---- k--- p---- k- k---- r-----?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Ap---- k--- s----- i---- b-------?
   
Имаш ли пешкир? Ap---- k--- p---- h----- k----?
Имаш ли гаќи за капење? Ap---- k--- p---- c----- r-----?
Имаш ли костим за капење? Ap---- k--- p---- b--- r-----?
   
Умееш ли да пливаш? Bi----- k--- b-------?
Умееш ли да нуркаш? Bi----- k--- m-------?
Умееш ли да скокаш во вода? Bi----- k--- m------- k- d---- a--?
   
Каде е тушот? Di m------ p------- a--?
Каде е кабината за пресоблекување? Di m--- k---- g---- p------?
Каде се очилата за пливање? Di m--- k------- r-----?
   
Длабока ли е водата? Se----- a-- a-----?
Чиста ли е водата? Se------ b----- a-----?
Топла ли е водата? Se------ h----- a-----?
   
Се смрзнувам. Sa-- k---------.
Водата е премногу студена. Ai---- t------ d-----.
Излегувам сега од водата. Se------ s--- m-- k----- d--- a--.