македонски » индонезиски   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

+ 51 [lima puluh satu]

+ Melakukan kegiatan

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [lima puluh satu]

Melakukan kegiatan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Сакам да одам во библиотеката. Sa-- i---- k- p-----------. +
Сакам да одам во книжарницата. Sa-- i---- k- t--- b---. +
Сакам да одам до трафиката. Sa-- i---- k- k---. +
   
Сакам да изнајмам една книга. Sa-- i---- m------- b---. +
Сакам да купам една книга. Sa-- i---- m------ b---. +
Сакам да купам еден весник. Sa-- i---- m------ k----. +
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. Sa-- i---- k- p----------- u---- m------- b---. +
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. Sa-- i---- k- t--- b--- u---- m------ b---. +
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. Sa-- i---- k- k--- u---- m------ k----. +
   
Сакам да одам кај оптичарот. Sa-- i---- k- t--- k-------. +
Сакам да одам во супермаркетот. Sa-- i---- k- s----------. +
Сакам да одам кај пекарот. Sa-- i---- k- t--- r---. +
   
Сакам да купам очила. Sa-- i---- m------ k-------. +
Сакам да купам овошје и зеленчук. Sa-- i---- m------ b--- d-- s------. +
Сакам да купам лепчиња и леб. Sa-- i---- m------ r--- b---- d-- b------ r---. +
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. Sa-- i---- k- t--- k------- u---- m------ k-------. +
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. Sa-- i---- k- s---------- u---- m------ b--- d-- s------. +
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. Sa-- i---- k- t--- r--- u---- m------ r--- b---- d-- b------ r---. +