македонски » индонезиски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [lima puluh empat]

Berbelanja

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [lima puluh empat]

Berbelanja

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Сакам да купам еден подарок. Sa-- i---- m------ s----- k---.
Но не нешто премногу скапо. Ta-- y--- t---- m----.
Можеби една рачна ташна? Mu----- s----- t-- t-----?
   
Која боја би ја сакале? Wa--- a-- y--- A--- i-------?
Црна, кафеава или бела? Hi---- c------ a--- p----?
Една голема или мала? Ya-- b---- a--- y--- k----?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Bo------ s--- m---------?
Дали таа е од кожа? Ap---- i-- t------ d--- k----?
Или пак е од вештачки материјал? At-- d--- b---- s-------?
   
Од кожа секако. Te--- s--- d--- k----.
Ова е еден особено добар квалитет. In- k------- t------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. Ha--- t-- t-------- s----- t---------.
   
Ми се допаѓа. Sa-- m----------.
Ќе ја земам. Sa-- a---- y--- i--.
Дали можам евентуално да ја заменам? Ap---- b---- s--- m---------?
   
Се разбира. Te--- s---.
Ќе ја спакуваме како подарок. Ka-- a--- m------------ d----- k----- k---.
Таму од спротива е благајната. Ka------ a-- d- s---.