македонски » индонезиски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [lima puluh lima]

Pekerjaan

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [lima puluh lima]

Pekerjaan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Што сте по занает? Ap- p-------- A---? +
Мојот сопруг е лекар по занает. Su--- s--- d-----. +
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Sa-- b------ p---- w---- s------ p------. +
   
Набргу ќе одиме во пензија. Se------ l--- k--- m------- p------. +
Но даноците се високи. Ta-- p------- t-----. +
И здравственото осигурување е високо. Da- a------- k-------- t-----. +
   
Што сакаш да бидеш? Ka-- i---- m------ a--? +
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Sa-- i---- m------ i-------. +
Јас сакам да студирам на универзитетот. Sa-- m-- b------ d- u----------. +
   
Јас сум практикант. Sa-- p------ m-----. +
Јас не заработувам многу. Pe--------- s--- t---- b-----. +
Јас сум на пракса во странство. Sa-- k---- m----- d- l--- n-----. +
   
Ова е мојот шеф. It- b-- s---. +
Јас имам љубезни колеги. Sa-- m------- k------------ y--- b---. +
Напладне секогаш одиме во кантината. Ka-- s----- k- k----- p--- s---- h---. +
   
Јас барам едно работно место. Sa-- m------ p--------. +
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Su--- s------ i-- s--- t---- m------- p--------. +
Во оваа земја има премногу невработени. Di n----- i-- a-- t------ b----- p-----------. +