македонски » индонезиски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [lima puluh delapan]

Bagian-bagian tubuh

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [lima puluh delapan]

Bagian-bagian tubuh

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Јас цртам човек. Sa-- m--------- s------ p---.
Најпрво главата. Pe---------- k--------.
Човекот носи еден шешир. Pr-- i-- m------ t---.
   
Косата не му се гледа. Ra------- t---- k--------.
Ушите исто така не му се гледаат. Te-------- j--- t---- k--------.
Грбот исто така не му се гледа. Pu--------- j--- t---- k--------.
   
Ги цртам очите и устата. Sa-- m--------- m--- d-- m-------.
Човекот танцува и се смее. Pr-- i-- b------- d-- t------.
Човекот има долг нос. Pr-- i-- m-------- h----- y--- p------.
   
Тој во рацете носи еден стап. Di- m------- t------ d- t--------.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Di- m--------- s--- d- l-------.
Зима е и студено е. In- m---- d----- d-- c------- d-----.
   
Рацете се силни. Ta------- k---.
Нозете исто така се силни. Ka----- j--- k---.
Човекот е од снег. Pr-- i-- t------ d--- s----.
   
Тој не носи панталони и мантил. Di- t---- m--------- c----- d-- m-----.
Но човекот не се смрзнува. Ta--- p--- i-- t---- k---------.
Тоа е снешко. Di- i-- b----- s----.