македонски » индонезиски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [lima puluh sembilan]

Di kantor pos

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [lima puluh sembilan]

Di kantor pos

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Каде е најблиската пошта? Di m--- k----- p-- t-------?
Далеку ли е до најблиската пошта? Ap---- j------- j--- s----- k- k----- p-- b---------?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Di m--- k---- s---- b---------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Sa-- m---------- b------- p-------.
За една картичка и едно писмо. Un--- s----- k---- p-- d-- s----- s----.
Колку чини поштарината за Америка? Be---- b---- p------- y--- d------ u---- k- A------?
   
Колку е тежок пакетот? Se------ b---- p-------?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ap---- s--- b--- m---------- d----- p-- u----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Be---- l--- s-------- p---- i--?
   
Каде можам да телефонирам? Di m--- s--- b--- m--------?
Каде е следната телефонска говорница? Di m--- t------ u--- t-------?
Имате ли телефонски картички? Ap---- A--- m------- k---- t------?
   
Имате ли телефонски именик? Ap---- A--- m------- b--- t------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ta----- A--- k--- n---- t------ n----- A------?
Само момент, да проверам. Se------- s--- l---- d---.
   
Линијата е секогаш зафатена. Sa-------- s----- s----.
Кој број го биравте? No--- b----- y--- A--- t----?
Најпрво морате да изберете нула. An-- h---- m------ a---- n-- t------- d-----!