македонски » индонезиски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [enam]

Membaca dan Menulis

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [enam]

Membaca dan Menulis

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Јас читам. Sa-- m------.
Јас читам една буква. Sa-- m------ s----- h----.
Јас читам еден збор. Sa-- m------ s----- k---.
   
Јас читам една реченица. Sa-- m------ s----- k------.
Јас читам едно писмо. Sa-- m------ s------- s----.
Јас читам една книга. Sa-- m------ s----- b---.
   
Јас читам. Sa-- m------.
Ти читаш. Ka-- m------.
Тој чита. Di- m------.
   
Јас пишувам. Sa-- m------.
Јас пишувам една буква. Sa-- m------ s----- h----.
Јас пишувам еден збор. Sa-- m------ s----- k---.
   
Јас пишувам една реченица. Sa-- m------ s----- k------.
Јас пишувам едно писмо. Sa-- m------ s------- s----.
Јас пишувам една книга. Sa-- m------ s----- b---.
   
Јас пишувам. Sa-- m------.
Ти пишуваш. Ka-- m------.
Тој пишува. Di- m------.