македонски » индонезиски   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [enam puluh satu]

Hitungan nomor urut

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [enam puluh satu]

Hitungan nomor urut

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Првиот месец е јануари. Bu--- p------ a----- J------.
Вториот месец е февруари. Bu--- k---- a----- F-------.
Третиот месец е март. Bu--- k----- a----- M----.
   
Четвртиот месец е април. Bu--- k------ a----- A----.
Петтиот месец е мај. Bu--- k----- a----- M--.
Шесттиот месец е јуни. Bu--- k----- a----- J---.
   
Шест месеци се половина година. En-- b---- b------ s------- t----.
јануари, февруари, март Ja------ F-------- M----,
април, мај, јуни. Ap---- M-- d-- J---.
   
Седмиот месец е јули. Bu--- k------ a----- J---.
Осмиот месец е август. Bu--- k-------- a----- A------.
Деветтиот месец е септември. Bu--- k--------- a----- S--------.
   
Десеттиот месец е октомври. Bu--- k-------- a----- O------.
Единаесеттиот месец е ноември. Bu--- k-------- a----- N-------.
Дванаесеттиот месец е декември. Bu--- k---- b---- a----- D-------.
   
Дванаесет месеци се една година. Du- b---- b---- a----- s--- t----.
јули, август, септември, Ju--- A------- S--------,
октомври, ноември, декември. Ok------ N------- d-- D-------.