македонски » индонезиски   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [enam puluh enam]

Kepunyaan 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [enam puluh enam]

Kepunyaan 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
јас – мој sa-- – m---- s--a
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. Sa-- t---- m-------- k---- s---.
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. Sa-- t---- m-------- t---- p--------- s---.
   
ти – твој ka-- – m---- k--u
Го најде ли твојот / својот клуч? Ap---- k--- s---- m-------- k------?
Го најде ли твојот / својот возен билет? Ap---- k--- s---- m-------- t---- p-----------?
   
тој – негов di- – m------- (l--------)
Знаеш ли каде е неговиот клуч? Ka-- t---- d- m--- k-------?
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? Ka-- t---- d- m--- t---- p------------?
   
таа – нејзин di- – m------- (p--------)
Нејзините пари ги нема. Ua----- h-----.
А и нејзината кредитна картичка ја нема. Ka--- k-------- j--- h-----.
   
ние – наш ka-- – m---- k--i
Нашиот дедо е болен. Ka--- k--- s----.
Нашата баба е здрава. Ne--- k--- s----.
   
вие – ваш ka---- – m---- k----n
Деца, каде е вашиот татко? An-------- m--- a--- k-----?
Деца, каде е вашата мајка? An-------- m--- i-- k-----?