македонски » индонезиски   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [enam puluh sembilan]

membutuhkan – ingin

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [enam puluh sembilan]

membutuhkan – ingin

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Ми треба кревет. Sa-- m---------- s----- t----- t----.
Сакам да спијам. Sa-- i---- t----.
Има ли овде кревет? Ap---- d- s--- a-- t----- t----?
   
Ми треба светилка. Sa-- m---------- l----.
Сакам да читам. Sa-- m-- m------.
Има ли овде една светилка? Ap---- d- s--- a-- l----?
   
Ми треба телефон. Sa-- m---------- t------.
Сакам да телефонирам. Sa-- i---- m--------.
Има ли овде телефон? Ap---- d- s--- a-- t------?
   
Ми треба камера. Sa-- m---------- s----- k-----.
Сакам да фотографирам. Sa-- m-- m-------.
Има ли овде камера? Ap---- d- s--- a-- k-----?
   
Ми треба компјутер. Sa-- m---------- s----- k-------.
Сакам да испратам една E-mail порака. Sa-- i---- m------- e-----.
Има ли овде компјутер? Ap---- d- s--- a-- k-------?
   
Ми треба пенкало. Sa-- m---------- p-----.
Сакам да напишам нешто. Sa-- i---- m------ s------.
Има ли овде лист хартија и пенкало? Ap---- d- s--- a-- k----- k----- d-- p-----?