македонски » индонезиски   нешто појаснува / образложува 2


76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [tujuh puluh enam]

memberi alasan 2

76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [tujuh puluh enam]

memberi alasan 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Зошто не дојде? Ke---- k--- t---- d-----?
Бев болен / болна. Sa-- s----.
Јас не дојдов, бидејки бев болен / болна. Sa-- t---- d----- k----- s--- s----.
   
Зошто таа не дојде? Ke---- d-- t---- d-----?
Таа беше уморна. Di- l----.
Таа не дојде, бидејки беше уморна. Di- t---- d----- k----- d-- l----.
   
Зошто тој не дојде? Ke---- d-- t---- d-----?
Тој немаше желба. Di- t---- b-------.
Тој не дојде, бидејки немаше желба. Di- t---- d----- k----- d-- t---- b-------.
   
Зошто вие не дојдовте? Ke---- k----- t---- d-----?
Нашиот автомобил е расипан. Mo--- k--- r----.
Ние не дојдовме, бидејки нашиот автомобил е расипан. Ka-- t---- d----- k----- m---- k--- r----.
   
Зошто луѓето не дојдоа? Ke---- o---------- t---- d-----?
Тие го пропуштија возот. Me---- k---------- k-----.
Тие не дојдоа, бидејки го пропуштија возот. Me---- t---- d----- k----- k---------- k-----.
   
Зошто ти не дојде? Ke---- k--- t---- d-----?
Јас не смеев. Sa-- t---- b---- d-----.
Јас не дојдов, бидејки не смеев. Sa-- t---- d----- k----- s--- t---- b---- d-----.