македонски » индонезиски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [delapan puluh dua]

Masa lampau 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [delapan puluh dua]

Masa lampau 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Ha------ k--- m-------- a------- t---? +
Мораше ли да го повикаш лекарот? Ha------ k--- m-------- d----- t---? +
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Ha------ k--- m-------- p----- t---? +
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Ap---- A--- m------- n---- t---------? S--- t--- m---- p----. +
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Ap---- A--- m------- a--------? S--- t--- m---- p----. +
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Ap---- A--- p---- p--- k---? S--- t--- m---- p----. +
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Ap---- t--- d-- d----- t---- w----? T--- d-- t---- d---- d----- t---- w----. +
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Ap---- t--- d-- m-------- j-------? T--- d-- t---- d---- m-------- j-------. +
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. Ap---- t--- d-- m------- m-------? T--- d-- t---- d---- m------- m-------. +
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Ke---- k--- t---- d---- d----- t---- w----? +
Зошто не можеше да го најдеш патот? Ke---- k--- t---- d---- m-------- j-------? +
Зошто не можеше да го разбереш? Ke---- k--- t---- d---- m------- d--? +
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Sa-- t---- d---- d----- t---- w---- k----- t---- a-- b--. +
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Sa-- t---- d---- m-------- j------- k----- s--- t---- p---- p--- k---. +
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Sa-- t---- d---- m------- d-- k----- m------- t------ k----. +
   
Морав да земам едно такси. Sa-- h---- n--- t----. +
Морав да купам карта на градот. Sa-- h---- m------ p--- k---. +
Јас морав да го исклучам радиото. Sa-- h---- m-------- r----. +