македонски » индонезиски   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [sembilan puluh satu]

Anak kalimat dengan dass 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [sembilan puluh satu]

Anak kalimat dengan dass 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Времето утре можеби ќе биде подобро. Cu--- e--- h--- m------ a--- m------.
Од каде го знаете тоа? Da-- m--- A--- m--------- h-- i--?
Се надевам, дека ќе биде подобро. Sa-- h----- c---- a--- m------ l---- b---.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. Di- p---- d-----.
Сигурно ли е тоа? Ya---?
Јас знам, дека тој ќе дојде. Sa-- t--- d-- a--- d-----.
   
Тој сигурно ќе се јави. Di- p---- m--------.
Навистина? Be------?
Мислам, дека тој ќе се јави. Sa-- y---- d-- a--- m--------.
   
Виното сигурно е старо. Mi----- a-------- b---------- s---- l---.
Го знаете ли тоа со сигурност? Ap---- A--- b---------- m------------?
Претпоставувам, дека е старо. Sa-- m------ a-------- s---- l---.
   
Нашиот шеф изгледа добро. Bo- k--- t-----.
Мислите? Ba------- m------ A---?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Me----- s--- d-- b---------- t-----.
   
Шефот сигурно има девојка. Bo- i-- p---- m------- s------ k------.
Верувате ли навистина? Be------- m------ A---?
Сосема е можно, дека тој има девојка. Bi-- j--- d-- m-------- s------ k------.