македонски » индонезиски   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

+ 93 [sembilan puluh tiga]

+ Anak kalimat dengan ob (apakah)

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [sembilan puluh tiga]

Anak kalimat dengan ob (apakah)

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
Незнам, дали тој ме сака. Sa-- t---- t--- a----- d-- m-------- s---. +
Незнам, дали тој ќе се врати. Sa-- t---- t--- a----- d-- k------. +
Незнам, дали тој ќе ме побара. Sa-- t---- t--- a----- d-- m-------- s---. +
   
Дали тој навистина ме сака? Ap---- d-- b---------- m-------- s---? +
Дали тој навистина ќе се врати? Ap---- d-- k------? +
Дали тој навистина ќе ме побара? Ap---- d-- m-------- s---? +
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Sa-- b------------- a----- d-- m--------- s---. +
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Sa-- b------------- a----- d-- m------- w----- l---. +
Се прашувам, дали лаже? Sa-- b------------- a----- d-- b--------. +
   
Дали тој навистина мисли на мене? Ap---- d-- m--------- s---? +
Дали тој навистина има некоја друга? Ap---- d-- m------- w----- l---? +
Дали тој навистина ја кажува вистината? Ap---- d-- b------ y--- s---------? +
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Sa-- r--- a----- d-- b---------- m------- s---. +
Се сомневам, дали ќе ми пише. Sa-- r--- a----- d-- m-------- s---. +
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Sa-- r--- a----- d-- a--- m------- s---. +
   
Дали му се навистина допаѓам? Ap---- d-- b---------- m------- s---? +
Дали тој навистина ќе ми пише? Ap---- d-- m-------- s---? +
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Ap---- d-- a--- m------- s---? +