македонски » индонезиски   Генитив


99 [деведесет и девет]

Генитив

-

+ 99 [sembilan puluh sembilan]

+ Genitif

99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [sembilan puluh sembilan]

Genitif

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbahasa Indonesia
мачката на мојата пријателка ku------- t---- w----- s--a +
кучето на мојот пријател an------- t---- l-------- s--a +
играчките на моите деца ma---- a-------- s--a +
   
Ова е мантилот на мојот колега. In- m-------- k----- s---. +
Ова е автомобилот на мојата колешка. In- m------- k----- w----- s---. +
Ова е работата на моите колеги. In- p-------- p--- k----- s---. +
   
Копчето од кошулата е откинато. Ka----- k-------- c----. +
Го нема клучот од гаражата. Ku--- g-------- h-----. +
Компјутерот на шефот е расипан. Ko------ b-- r----. +
   
Кои се родителите на девојчето? Si--- o---- t-- d--- a--- p-------- i--? +
Како да дојдам до куќата на вашите родители? Ba------- s--- d----- k- r---- o---- t-- A---? +
Куќата стои на крајот од улицата. Ru------ t------- d- a---- j----. +
   
Како се вика главниот град на Швајцарија? Ap- n--- i------ S----? +
Кој е насловот на книгата? Ap- j---- b--- i--? +
Како се викаат децата на комшиите? Si--- n--- a-------- t-------? +
   
Кога се училишните распусти на децата? Ka--- l------ s------ a--------? +
Кога се термините за прегледи кај лекарот? Ka--- j-- p------ d-----? +
Кое е работното време на музејот? Ka--- j-- b--- m-----? +