македонски » италијански   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [dodici]

Bevande

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [dodici]

Bevande

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Јас пијам чај. Io b--- t-.
Јас пијам кафе. Io b--- c----.
Јас пијам минерална вода. Io b--- a---- m-------.
   
Пиеш ли чај со лимон? Be-- i- t- c-- i- l-----?
Пиеш ли кафе со шеќер? Be-- i- c---- c-- l- z-------?
Пиеш ли вода со мраз? Be-- a---- c-- g-------?
   
Овде има забава. Qu- c-- u-- f----.
Луѓето пијат шампањско. La g---- b--- p-------.
Луѓето пијат вино и пиво. La g---- b--- v--- e b----.
   
Пиеш ли алкохол? Be-- a-------?
Пиеш ли виски? Be-- W-----?
Пиеш ли кола со рум? Be-- C--- C--- c-- i- r--?
   
Јас не сакам шампањско. No- m- p---- i- p-------.
Јас не сакам вино. No- m- p---- i- v---.
Јас не сакам пиво. No- m- p---- l- b----.
   
Бебето сака млеко. Al b------ p---- i- l----.
Детето сака какао и сок од јаболко. Al b------ p-------- l- c--------- e i- s---- d- m---.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Al-- d---- p-------- l- s------- d-------- e i- s---- d- p-------.