македонски » италијански   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trentaquattro]

Sul treno

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trentaquattro]

Sul treno

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Дали ова е возот за Берлин? È q----- i- t---- p-- B------?
Кога тргнува возот? Qu---- p---- i- t----?
Кога пристигнува возот во Берлин? Qu---- a----- i- t---- a B------?
   
Простете, смеам ли да поминам? Sc---- m- f- p------?
Мислам дека ова е моето место. Cr--- c-- q----- s-- i- m-- p----.
Мислам дека Вие седите на моето место. Cr--- c-- L-- s-- s----- a- m-- p----.
   
Каде е вагонот за спиење? Do--- i- v----- l----?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Il v----- l---- è i- c--- a- t----.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. E d---- i- v----- r---------? – I- c--- a- t----.
   
Можам ли да спијам долу? Po--- d------ s----?
Можам ли да спијам во средината? Po--- d------ a- c-----?
Можам ли да спијам горе? Po--- d------ s----?
   
Кога ќе бидеме на границата? Qu---- a--------- a--- f--------?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Qu---- d--- i- v------ f--- a B------?
Дали возот доцни? È i- r------ i- t----?
   
Имате ли нешто за читање? Ha q------- d- l------?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Si p-- a---- q------- d- m------- e d- b---?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Mi p------- s-------- a--- s----?