македонски » италијански   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [quarantadue]

Visita della città

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [quarantadue]

Visita della città

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Дали пазарот е отворен во недела? È a----- i- m------ l- d-------?
Дали саемот е отворен во понеделник? È a----- l- f---- i- l-----?
Дали изложбата е отворена во вторник? È a----- l------------ i- m------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? È a----- l- z-- i- m--------?
Дали музејот е отворен во четврток? È a----- i- m---- i- g------?
Дали галеријата е отворена во петок? È a----- l- g------- i- v------?
   
Смее ли да се фотографира? È p------- f----------?
Мора ли да се плати влез? Si d--- p----- l---------?
Колку чини влезот? Qu---- c---- l---------?
   
Има ли некаков попуст за групи? C’- u-- s----- p-- g-----?
Има ли некаков попуст за деца? C’- u-- s----- p-- b------?
Има ли некаков попуст за студенти? C’- u-- s----- p-- s-------?
   
Каква е оваа зграда? Di c-- e------- s- t-----?
Колку е стара оваа зграда? Qu---- è s---- c-------- q----- e-------?
Кој ја изградил оваа зграда? Ch- l--- c--------?
   
Јас се интересирам за архитектура. Mi i-------- d- a-----------.
Јас се интересирам за уметност. Mi i-------- d-----.
Јас се интересирам за сликарство. Mi i-------- d- p------.