македонски » италијански   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [quarantaquattro]

Uscire la sera

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [quarantaquattro]

Uscire la sera

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Има ли овде дискотека? C’- u-- d-------- q-- v-----?
Има ли овде ноќен клуб? C’- u- l----- n------- q-- v-----?
Има ли овде кафеана? C’- u-- t------ q-- v-----?
   
Што има вечерва во театар? Co-- c-- s------ a t-----?
Што има вечерва во кино? Co-- c-- s------ a- c-----?
Што има вечерва на телевизија? Co-- c-- s------ a--- t----------?
   
Има ли уште билети за театар? Ci s--- a----- b-------- p-- i- t-----?
Има ли уште билети за кино? Ci s--- a----- b-------- p-- i- c-----?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Ci s--- a----- b-------- p-- l- p------?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Vo---- s------ p------ i- f----.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Vo---- s------ i- u- p---- a- c-----.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Vo---- s------ i- p---- f---.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Ch- c--- m- p-- c----------?
Кога започнува претставата? Qu---- c------- l- s---------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Pu- p--------- u- b--------?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? C’- u- c---- d- g--- q-- v-----?
Има ли овде во близината тениско игралиште? C’- u- c---- d- t----- q-- v-----?
Има ли овде во близината затворен базен? C’- u-- p------ q-- v-----?