македонски » италијански   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [quarantacinque]

Al cinema

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [quarantacinque]

Al cinema

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Ние сакаме во кино. Vo------ a----- a- c-----.
Денес се прикажува еден добар филм. Og-- d---- u- b-- f---.
Филмот е сосема нов. Il f--- è a----- u-----.
   
Каде е благајната? Do--- l- c----?
Има ли уште слободни места? Ci s--- a----- p---- l-----?
Колку чинат влезните билети? Qu---- c------ i b--------?
   
Кога започнува претставата? Qu---- c------- l- s---------?
Колку долго трае филмот? Qu---- d--- i- f---?
Може ли да се резервират билети? Si p------ r-------- d-- b--------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Io v----- s------ d-----.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Io v----- s------ d------.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Io v----- s------ a- c-----.
   
Филмот беше возбудлив. Il f--- è s---- e----------.
Филмот не беше досаден. Il f--- n-- e-- n-----.
Но книгата за филмот беше подобра. Ma i- l---- s- c-- s- b--- i- f--- e-- m-----.
   
Каква беше музиката? Co----- l- c------ s-----?
Какви беа глумците? Co------- g-- a-----?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? C’----- i s---------- i- i------?