македонски » италијански   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [cinque]

Paesi e lingue

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [cinque]

Paesi e lingue

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Џон е од Лондон. Jo-- è d- L-----.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- s- t---- i- I----------.
Тој зборува англиски. Lu- p---- i------.
   
Марија е од Мадрид. Ma--- è d- M-----.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- s- t---- i- S-----.
Таа зборува шпански. Le- p---- s-------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- e M----- s--- d- B------.
Берлин се наоѓа во Германија. Be----- s- t---- i- G-------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Pa----- t------ v-- d--?
   
Лондон е главен град. Lo---- è u-- c-------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. An--- M----- e B------ s--- c-------.
Главните градови се големи и бучни. Le c------- s--- g----- e r-------.
   
Франција се наоѓа во Европа. La F------ s- t---- i- E-----.
Египет се наоѓа во Африка. L’------ s- t---- i- A-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Il G------- s- t---- i- A---.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Il C----- s- t---- n----------- d-- n---.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Il P----- s- t---- n----------- c-------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Il B------ s- t---- n----------- d-- s--.