македонски » italiano   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [cinquantacinque]

Lavorare

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [cinquantacinque]

Lavorare

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Што сте по занимање? Ch- l----- f-?
Мојот сопруг е лекар по занимање. Mi- m----- è m-----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. La---- c--- i--------- p--------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Pr---- a------ i- p-------.
Но даноците се високи. Ma l- t---- s--- a---.
И здравственото осигурување е високо. E l-------------- (c----- l- m-------) è c------.
   
Што сакаш да бидеш? Co-- v------- f---?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Io v----- d-------- i--------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Io v----- s------- a-------------.
   
Јас сум практикант. Io s--- p---------.
Јас не заработувам многу. No- g------- m----.
Јас сум на пракса во странство. Fa---- u- t-------- a---------.
   
Ова е мојот шеф. Qu---- è i- m-- c---.
Јас имам љубезни колеги. Ho d-- c------- g------ / s--------.
Напладне секогаш одиме во кантината. A m---------- a------ s----- i- m----.
   
Јас барам едно работно место. Ce--- u- (p---- d-) l-----.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. So-- d---------- d- u- a--- o----.
Во оваа земја има премногу невработени. In q----- p---- c- s--- t----- d----------.