македонски » италијански   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [cinquantotto]

Parti del corpo

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [cinquantotto]

Parti del corpo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Јас цртам човек. Io d------ u- u---.
Најпрво главата. Pr--- l- t----.
Човекот носи еден шешир. L’---- i------ u- c-------.
   
Косата не му се гледа. No- s- v----- i c------.
Ушите исто така не му се гледаат. No- s- v----- n------ l- o-------.
Грбот исто така не му се гледа. No- s- v--- n------ l- s------.
   
Ги цртам очите и устата. Io d------ g-- o---- e l- b----.
Човекот танцува и се смее. L’---- b---- e r---.
Човекот има долг нос. L’---- h- i- n--- l----.
   
Тој во рацете носи еден стап. Lu- h- i- m--- u- b------.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Lu- i------ a---- u-- s------ i------ a- c----.
Зима е и студено е. È i------ e f- f-----.
   
Рацете се силни. Le b------ s--- r------.
Нозете исто така се силни. An--- l- g---- s--- r------.
Човекот е од снег. L’---- è f---- d- n---.
   
Тој не носи панталони и мантил. No- i------ n- p-------- n- c------- / s--------.
Но човекот не се смрзнува. Ma l----- n-- h- f-----.
Тоа е снешко. È u- p------ d- n---.