македонски » италијански   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cinquantanove]

Alle poste

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cinquantanove]

Alle poste

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Каде е најблиската пошта? Do--- l- p---- p-- v-----?
Далеку ли е до најблиската пошта? È l------ l- p----?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Do--- l- p------- b--- d---- l------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Mi o-------- a----- f----------.
За една картичка и едно писмо. Pe- u-- c-------- e- u-- l------.
Колку чини поштарината за Америка? Qu---- c---- u- f---------- p-- l--------?
   
Колку е тежок пакетот? Qu---- p--- q----- p----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Po--- s------- p-- p---- a----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Qu---- c- m---- a- a-------?
   
Каде можам да телефонирам? Do-- p---- t---------?
Каде е следната телефонска говорница? Do--- l- p------- c----- t---------?
Имате ли телефонски картички? Ha c---- t----------?
   
Имате ли телефонски именик? Ha u- e----- t---------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Sa i- p------- p-- l--------?
Само момент, да проверам. Un m------ c-- g-----.
   
Линијата е секогаш зафатена. La l---- è s----- o-------.
Кој број го биравте? Ch- n----- h- f----?
Најпрво морате да изберете нула. De-- f--- p---- l- z---!