македонски » италијански   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [sessantuno]

Numeri ordinali

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [sessantuno]

Numeri ordinali

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Првиот месец е јануари. Il p---- m--- è g------.
Вториот месец е февруари. Il s------ m--- è f-------.
Третиот месец е март. Il t---- m--- è m----.
   
Четвртиот месец е април. Il q----- m--- è a-----.
Петтиот месец е мај. Il q----- m--- è m-----.
Шесттиот месец е јуни. Il s---- m--- è g-----.
   
Шест месеци се половина година. Se- m--- s--- m---- a---.
јануари, февруари, март Ge------ f-------- m----,
април, мај, јуни. ap----- m----- e g-----.
   
Седмиот месец е јули. Il s------ m--- è l-----.
Осмиот месец е август. L’------ m--- è a-----.
Деветтиот месец е септември. Il n--- m--- è s--------.
   
Десеттиот месец е октомври. Il d----- m--- è o------.
Единаесеттиот месец е ноември. L’---------- m--- è n-------.
Дванаесеттиот месец е декември. Il d--------- m--- è d-------.
   
Дванаесет месеци се една година. Un a--- h- d----- m---.
јули, август, септември, Lu----- a------ s--------,
октомври, ноември, декември. ot------ n------- e d-------.