македонски » италијански   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [novantaquattro]

Congiunzioni 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [novantaquattro]

Congiunzioni 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Чекај, додека да престане дождот. As----- f----- s----- d- p------.
Чекај, додека да бидам готов / готова. As----- f----- h- f-----.
Чекај, додека тој да се врати. As----- f----- l-- t----.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. As----- d- a---- i c------ a-------.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. As----- c-- i- f--- s-- t--------.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. As----- c-- i- s------- s-- v----.
   
Кога патуваш на одмор? Qu---- v-- i- v------?
Уште пред летниот распуст? An---- p---- d---- v------ e-----?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Sì- p---- c-- c-------- l- v------ e-----.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Ri---- i- t---- p---- c-- c------ l--------.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. La---- l- m--- p---- d- s------ a t-----.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Ch---- l- f------- p---- d- u-----.
   
Кога ќе се вратиш дома? Qu---- v---- a c---?
По наставата? Do-- l- l------?
Да, откако ќе заврши наставата. Sì- d--- c-- l- l------ s--- f-----.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Do-- l---------- n-- h- p-- p----- l-------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Do-- a--- p---- i- l----- è a----- i- A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Do-- e---- a----- i- A------ è d-------- r----.