македонски » јапонски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [十二]
12 [Jū ni]

飲み物
nomimono

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [十二]
12 [Jū ni]

飲み物
nomimono

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Јас пијам чај. 私は--------
w------ w- k---- o n-------.
Јас пијам кафе. 私は----------
w------ w- k--- o n-------.
Јас пијам минерална вода. 私は---------------
w------ w- m------------ o n-------.
   
Пиеш ли чај со лимон? あな------------
a---- w- r------ o n---?
Пиеш ли кафе со шеќер? あな----------------
a---- w- k--- n- s--- o i---- n---?
Пиеш ли вода со мраз? あな------------
a---- w- m--- n- k--- o i---- n---?
   
Овде има забава. ここ------------
k--- d- p--- g- a------.
Луѓето пијат шампањско. 人々--------------
h------- w- s------ o n---- i----.
Луѓето пијат вино и пиво. 人々----------------
h------- w- w--- t- b--- o n---- i----.
   
Пиеш ли алкохол? あな--------------
a---- w- a------ o n------- k-?
Пиеш ли виски? あな--------------
a---- w- u------ o n------- k-?
Пиеш ли кола со рум? あな-----------------
a---- w- r--- s--- i-- k--- o n------- k-?
   
Јас не сакам шампањско. 私は----------------
w------ w- s------ w- s----- w- a-------.
Јас не сакам вино. 私は--------------
w------ w- w--- w- s----- w- a-------.
Јас не сакам пиво. 私は--------------
w------ w- b--- w- s----- w- a-------.
   
Бебето сака млеко. 赤ち------------
a------ w- m----- g- s-------.
Детето сака какао и сок од јаболко. 子供------------------
k----- w- k---- t- r---- j--- g- s-------.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. 女性----------------------------
j---- w- o--------- t- g---------------- g- s-------.