македонски » јапонски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

13 [十三]
13 [Jūzō]

仕事
shigoto

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [十三]
13 [Jūzō]

仕事
shigoto

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Што прави Марта? マル-----------
m----- w- n--- o s---- i---- k-?
Таа работи во канцеларија. 彼女-------------
k----- w- o---- d- h-------- i----.
Таа работи на компјутер. 彼女------------------
k----- w- k------- d- s------ o s---- i----.
   
Каде е Марта? マル--------
m----- w- d------- k-?
Во кино. 映画------
e------ n- i----.
Таа гледа филм. 彼女----------
k----- w- e--- o m--- i----.
   
Што прави Петар? ピー------------
p--- w- n--- o s---- i---- k-?
Тој студира на универзитет. 彼は-----------
k--- w- d------ d- b----- s---- i----.
Тој студира јазици. 彼は-----------
k--- w- g---- o b----- s---- i----.
   
Каде е Петар? ピー---------
p--- w- d------- k-?
Во кафуле. カフ------
k--- n- i----.
Тој пие кафе. 彼は------------
k--- w- k--- o n---- i----.
   
Каде сакаат да одат тие? 彼ら--------------
k----- w- d---------- g- s------- k-?
На концерт. コン------
k----------.
Тие со задоволство слушаат музика. 彼ら-------------
k----- w- o----- o k--- n- g- s-------.
   
Каде не сакаат да одат тие ? 彼ら------------------
k----- w- i-- n- g- k------ t----- w- a------ k-?
Во диско. ディ-----
d---------.
Тие не танцуваат со задоволство. 彼ら---------------
k----- w- d---- w- s----- w- n-- n-----.