македонски » јапонски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [二]
2 [Ni]

家族
kazoku

2 [два]

Фамилија

-

2 [二]
2 [Ni]

家族
kazoku

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
дедо 祖父 / お----
s---/ o----n
баба 祖母 / お----
s---/ o----n
тој и таа 彼と--
k--- t- k----o
   
татко 父 / お---
c-----/ o----n
мајка 母 / お---
h---/ o----n
тој и таа 彼と--
k--- t- k----o
   
син 息子
m----o
ќерка
m----e
тој и таа 彼と--
k--- t- k----o
   
брат 兄弟
k----i
сестра 姉妹
s----i
тој и таа 彼と--
k--- t- k----o
   
чичко おじ
o-i
тетка おば
o-a
тој и таа 彼と--
k--- t- k----o
   
Ние сме една фамилија. 私達------
w----------- w- k---------.
Фамилијата не е мала. 家族----------
k----- w- c------ a-------.
Фамилијата е голема. 家族-------
k----- w- ō------.