македонски » јапонски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [二十五]
25 [Nijūgo]

街で
machi de

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [二十五]
25 [Nijūgo]

街で
machi de

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Би сакал / сакала кон железничката станица. 駅に---------
e-- n- i----- n-------.
Би сакал / сакала кон аеродромот. 空港----------
k--- n- i----- n-------.
Би сакал / сакала во центарот на градот. 都心----------
t----- n- i----- n-------.
   
Како да стигнам до железничката станица? 駅へ---------------
e-- h- w- d- y---- i---- ī---- k-?
Како да стигнам до аеродромот? 空港----------------
k--- e w- d- y---- i---- ī---- k-?
Како да стигнам до центарот на градот? 都心----------------
t----- e w- d- y---- i---- ī---- k-?
   
Ми треба такси. 私は----------
w------ w- t------ g- h----------.
Ми треба карта на градот. 私は----------
w------ w- s----- c---- g- h----------.
Ми треба хотел. 私は---------
w------ w- h----- g- h----------.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. 私は-------------
w------ w- r------ o k----------.
Еве ја мојата кредитна картичка. 私の-----------
w------ n- k----------------.
Еве ја мојата возачка дозвола. 私の------
w------ n- m------------.
   
Што има да се види во градот? 街の---------
m---- n- m------- w- a------ k-?
Појдете во стариот дел на градот. 旧市------------
k-- s----- e i--- g---- n----.
Направете една градска обиколка. 市内-----------------
s----- k---- t--- n- s---- s---- g---- n----.
   
Појдете на пристаништето. 港へ----------
m----- e i--- g---- n----.
Направете една пристанишна обиколка. 港の------------------
m----- n- y---- k---- t--- n- i--- g---- n----.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? 他に-------------
h--- n-- d----- m------- g- a------ k-?