македонски » јапонски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [三十]
30 [San jū]

レストランで2
resutoran de 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [三十]
30 [San jū]

レストランで2
resutoran de 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Еден сок од јаболко, молам. リン-------------
r-------- o o------------.
Една лимонада, молам. レモ-----------
r------- o o------------.
Еден сок од домати, молам. トマ-------------
t--------- o o------------.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. 赤ワ----------
a------ o i---- k------.
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. 白ワ----------
s---- w--- o i---- k------.
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. シャ-----------
s------ o i---- k------.
   
Сакаш ли риба? 魚は------
s----- w- s------- k-?
Сакаш ли говедско месо? 牛肉-------
g------ w- s------- k-?
Сакаш ли свинско месо? 豚肉-------
b------- w- s------- k-?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. 何か-----------------
n------ n--- r---- i--- n- m--- o o------------.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. 野菜--------------
y---- n- m-------- o o------------.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. 早く-------------
h----- d----- m--- o o------------.
   
Го сакате ли ова со ориз? ライ---------
r----- t---- n- s------ k-?
Го сакате ли ова со тестенини? ヌー----------
n----------- n- s------ k-?
Го сакате ли ова со компири? ジャ-----------
j------------ n- s------ k-?
   
Ова не ми е вкусно. 口に------
k---- n- a------.
Јадењето е студено. 料理--------
r---- g- s----- i----.
Јас ова не го нарачав. これ----------
k--- w- c----- s---- i-----.