македонски » јапонски   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [三十三]
33 [Sanjūsan]

駅で
eki de

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [三十三]
33 [Sanjūsan]

駅で
eki de

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Кога тргнува следниот воз за Берлин? 次の----------------
t---- n- B---------- n- r----- w- i------- k-?
Кога тргнува следниот воз за Париз? 次の--------------
t---- n- P---- i-- n- r----- w- i------- k-?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? 次の----------------
t---- n- R--------- n- r----- w- i------- k-?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? ワル----------------
w------------ n- r----- w- n-------------- k-?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? スト------------------
s---------------- n- r----- w- n-------------- k-?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? ブダ----------------
b------------- n- r----- w- n-------------- k-?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. マド--------------
m-------- m--- i------- o------------.
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. プラ------------
p----- m--- i------- o------------.
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. ベル------------
b---- m--- i------- o------------.
   
Кога пристигнува возот во Виена? 列車---------------
r----- w- n---- n- u--- n- t-------- k-?
Кога пристигнува возот во Москва? 列車---------------
r----- w- n---- n- M------- n- t-------- k-?
Кога пристигнува возот во Амстердам? 列車------------------
r----- w- n---- n- A------------ n- t-------- k-?
   
Дали морам да се прекачувам? 乗り---------
n------ w- a------ k-?
Од кој перон тргнува возот? 何番-----------
n-------- h--- k--- h--------- k-?
Има ли вагон за спиење во возот? 寝台--------
s---------- w- a------ k-?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. ブリ---------------
b--------- m--- k-------- o------------.
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. コペ--------------------
k--------- m--- k---- n- k---- o o------------.
Колку чини едно место во вагонот за спиење? 寝台------------
s---------- n- r----- w- i-------- k-?