македонски » јапонски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [三十六]
36 [Sanjūro-tsu]

公共交通機関
kōkyō kōtsūkikan

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [三十六]
36 [Sanjūro-tsu]

公共交通機関
kōkyō kōtsūkikan

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Каде е автобуската станица? バス--------
b------ w- d------- k-?
Кој автобус вози во центарот? 中心------------
c--------- e n- b--- w- d------- k-?
Која линија морам да ја земам? どの----------------
d--- r---- n- n----------- i------- k-?
   
Дали морам да се прекачувам? 乗り---------
n------ w- a------ k-?
Каде морам да се прекачам? どこ----------------
d--- d- n-------------- i------- k-?
Колку чини еден возен билет? 切符----------
k---- w- i------- i-------- k-?
   
Колку автобуски станици има до центарот? 中心--------------
c--------- w-- i-------- n- b---------- k-?
Овде морате да се симнете. ここ---------
k--- d- o---- k------.
Морате да се симнете позади. 後ろ----------
u--------- o---- k------.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. 次の----5分----
t---- n- c--------- w- 5----------.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. 次の---10分----
t---- n- s----- w- 10----------.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. 次の---15分----
t---- n- b--- w- 15----------.
   
Кога вози последното метро? 地下-----------
c--------- n- s----- w- i---------?
Кога вози последниот трамвај? 市電----------
s----- n- s----- w- i---------?
Кога вози последниот автобус? バス----------
b--- n- s----- w- i---------?
   
Дали имате возен билет? 乗車---------
j-------- o o m-------- k-?
Возен билет? – Не, немам. 乗車---------------
j--------? Ī-- m---- i-----.
Тогаш морате да платите казна. では-----------
d- w-- b----- o i----------.