македонски » јапонски   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [四十一]
41 [Shijūichi]

場所を尋ねる
basho o tazuneru

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [四十一]
41 [Shijūichi]

場所を尋ねる
basho o tazuneru

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски日本語
Каде е бирото за информации за туристи? 観光--------
k---------- w- d------- k-?
Имате ли за мене една карта на градот? 市街---------
s----- c---- w- a------ k-?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? ここ--------------
k--- d- h----- n- y----- w- d------- k-?
   
Каде е стариот дел од градот? 旧市--------
k-- s----- w- d------- k-?
Каде е катедралата? 大聖--------
t------- w- d------- k-?
Каде е музејот? 美術--------
b--------- w- d------- k-?
   
Каде може да се купат поштенски марки? 切手----------
k---- w- d--- d- k------ k-?
Каде може да се купи цвеќе? 花は---------
h--- w- d--- d- k------ k-?
Каде може да се купат возни карти? 乗車-----------
j-------- w- d--- d- k------ k-?
   
Каде е пристаништето? 港は------
m----- w- d------- k-?
Каде е пазарот? 市場-------
i----- w- d------- k-?
Каде е замокот? お城-------
o--- w- d------- k-?
   
Кога започнува обиколката? ツア------------
t--- w- n---- n- h----------- k-?
Кога завршува обиколката? ツア------------
t--- w- n---- n- o-------- k-?
Колку долго трае обиколката? ツア--------------
t--- w- d--- k---- k--------- k-?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. ドイ----------------
d------- o h----- g-------- g- ī----.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. イタ-----------------
i-------- o h----- g-------- g- ī----.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. フラ-----------------
f-------- o h----- g-------- g- ī----.